8 hűsítő saláta a forró nyári napokra!

A hőségben nincs is finomabb egy hűsítő salátánál! Fogyaszthatod önmagában, kenyérrel, vagy húsok mellé is ezeket a finomságokat! Megmutatjuk a 8 legízletesebb és legolcsóbb salátát! Pillanatok alatt elkészülnek és roppant finomak!

salatak.jpg

Tejfölös fejes saláta

Hozzávalók : 1 nagy fejes saláta, 2 dl tejföl, kis ecet, cukor, só

A fejes salátát megmossuk, laskára vágjuk és egy edénybe tesszük, kevés vizet öntünk rá és felforraljuk. Mikor felfőtt, hozzáadjuk a tejfölt, kis ecettel, cukorral, sóval, ízesítjük. Elkeverjük, és lehűtve tálaljuk.

Tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók: 60 dkg uborka, ecet, só, cukor, 1 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, kis törött bors, 2 dl tejföl

Az uborkát meghámozzuk, a végeit levágjuk, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Kevés vízben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az ecettel. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, és a kinyomkodott uborkára öntjük. Állni hagyjuk benne 1-1,5 órát, majd leöntjük, az uborkához keverjük a tejfölt. Megborsozzuk, meghintjük kis pirospaprikával, és lehűtve tálaljuk.

Tojássaláta

Hozzávalók : 8 tojás, majonéz, 1 csokor zöldpetrezselyem A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Leöntjük majonézzel, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és lehűtve tálaljuk.

Vegyessaláta

Hozzávalók: 2 közepes nagyságú uborka, 4 zöldpaprika, 3 paradicsom, 1 csokor snidling, ecet, só, cukor, pici olaj

Az uborkákat, a paradicsomokat és a zöldpaprikákat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A cukrot feloldjuk kis vízben, hozzáadjuk az ecetet, leöntjük vele a zöldségeket. Tetejére tesszük az olajat, és jól l-hűtve tálaljuk.

Vörös káposzta saláta

Hozzávalók: 1 közepes fej vörös káposzta, 4 dkg zsír, 3 evőkanál ecet, cukor, só, kis köménymag, kis fej vöröshagyma

A káposztát laskára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és zsírban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk kis cukorral, sóval, beletesszük az ecetet, felengedjük kis vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.

Zöldbab saláta

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, ecet, só, cukor, kis olaj

A babot megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A cukrot feloldjuk kis vízben, hozzáadjuk az ecetet, és a kihűlt, lecsepegtetett babra öntjük. Lehűtve tálaljuk.

Zöldborsó saláta

Hozzávalók: 60 dkg zöldborsó, majonéz, só

A zöldborsót megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és leöntjük majonézzel. Lehűtve tálaljuk.

Zöldségsaláta olaszosan

Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl borecet, 0,5 dl olaj, kis törött bors, 8 szem olajbogyó, 1 közepes fej vöröshagyma, só

A zöldségféléket tisztítsuk meg, szeleteljük vékonyra, a karfiolt szedjük rózsáira. Sós vízben tegyük fel főni. Mikor félig elkészült, akkor adjuk hozzá a cukkinit, mert hamarabb fő, mint a többi. Ha minden megpuhult, szűrjük le. A fokhagymát zúzzuk péppé, tegyük a salátástál aljára. Keverjük össze kis vízzel az ecetet, a borsot és az apróra vágott hagymát. Öntsük a tálba, tegyük bele a zöldségeket, keverjük meg, és öntsük rá az olajat. Pár órára tegyük hűtőszekrénybe.

Címkék: saláták