3 egyszerű és hűsítő gyümölcsleves a forró nyári napokra!

Mi lehetne üdítőbb a hideg gyümölcslevesnél? A nyári forróságban nincs is finomabb ezeknél a hűsítő ínyencségeknél. Olcsó, ízletes és percek alatt elkészülő könnyed levesek, amikkel nem lehet betelni! Megmutatjuk a kedvenc variációinkat, mindet érdemes kipróbálni!

hidegen-a-legizletesebb-almaleves-cseresznyeleves-meggyleves.jpg

Almaleves

Hozzávalók: 1 kg alma, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, ízlés szerint cukor, só, szegfűszeg, egész fahéj, citromlé

Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk és magházát eltávolítjuk. Hideg vízben feltesszük főni, melyhez hozzáadtuk a fűszereket és a sót. Ha megpuhult az alma, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és szűrőn át a levesbe csorgatjuk. Közben kevergetjük. Pár percig még főni hagyjuk.

Cseresznyeleves

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 5 dl vörös bor, 2 tojás, ízlés szerint cukor, só, fahéj, szegfűszeg

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és a borban 5 dl víz hozzáadásával elkezdjük főzni. Megcukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket és egy kicsit megsózzuk. Ha a cseresznye megpuhult (pár perc), levesszük a tűzről és kihűtjük. Tálalás előtt a tojások sárgáit simára keverjük, és a leveshez adjuk. Jól lehűtve tálaljuk.

Meggyleves

Hozzávalók: 1 kg meggy, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, kis fahéj, 2-3 szem szegfűszeg, ízlés szerint cukor, só

A meggyet megmossuk és kimagozzuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Megcukrozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és a megpuhult meggy levébe csorgatjuk szűrőn keresztül. Pár percig még főzzük, majd tálaljuk. Melegen, hidegen egyaránt ízletes.

Címkék: Levesek